DEN "D"

 

Polesí si užilo svůj den "D" a bylo to moc pěkné. Přejeme našim sousedům hodně síly do dalších aktivit. Eva

A hodnocení od Pavla Žatečky:

"V Polesí byla 17. srpna 2013 velká sláva - dětský den, oslavy 330 let od založení osady a také otevření čerstvě zrekonstruovaného volejbalového hřiště po 30 letech - při této příležitosti vyzvalo místní občanské sdružení své přátele z Jítravy k prvnímu utkání na této krásné ploše!

 

A jak už to v Jítravě chodí s nadšením sobě vlastním jsme nabídku s díky přijali. Chtěli jsme se však předvést nejen jako zdatní volejbalisté (proto ostatně proběhl i trénink...), ale i jako lidé, kteří mají rádi legraci. Což se nám, jak doufáme, naším nástupem k utkání (s vozembouchem, harmonikou a zpěvem) povedlo :-)

 

Pak se již začalo hrát. Původní domluva zněla na 2 vítězné sety, ale jak to nakonec dopadlo? První set byl nesmírně vyrovnaný, a pokud se nepletu skončil výhrou Polesáků 25:23. Diváci z obou obcí skvěle povzbuzovali a dodali hře patřičný náboj. Z Jítravy jich dorazilo opravdu hodně a byli hodně slyšet, moc díky!!! Druhý set byl v režii domácích a vyhráli jej vyšším rozdílem.

 

Po jeho ukončení, tedy za stavu 2:0 pro Polesí měl být konec, ale nikomu se ze hřiště nechtělo a tak se rychle dohodlo pokračování :-) Ve třetím setu se Jítrava nechtěla nechat zahambit a snížila na 1:2. Zajímavostí bylo, že v průběhu třetí sady se za našimi zády rozehráli k báječnému výkonu i Janovičtí Kanci a hra tím dostalo "bigbeatový" šmrnc!

 

Následující čtvrtý set byl obdobou toho prvního, byl totiž nadmíru vyrovnaný a napínavý, nakonec se však přeci jen projevila větší jistota domacích rukou a Polesí zvítězilo 25:23. Celkový stav byl tedy 3:1 pro domácí.

 

Poté si účastníci podali ruce, domací zvedli nad hlavu připravený pohár a sportovci z Jítravy do něj bleskurychle nalili šampus a společně jsme jej všichni vypili :-) Zároveň se začala domlouvat odveta v Jítravě, termín není sice definitvníní, ale vypadá to na sobotu 14.9. - uvidíme...

 

Tak volejbalu v Polesí i v Jítravě ZDAR!"

 

Tak třeba doplň o své postřehy z řad fanoušků.....

 

P.