BYLI JSTE NA POUTI ?

 

13.05.2013

BYLI JSTE NA POUTI ?

Letošní pouť v Jítravě je již minulostí...

Jaká byla ?

Pro každého, kdo k nám na pouť přišel byla taková, jakou si ji užil.

A snad se všem návštěvníkům líbíla. 

Připomeňme si ještě jednou, co pro nás všechny bylo nachystáno.

Všichni organizátoři - tedy Občanské sdružení Jítrava o.s. -  pracovali na přípravě pouti již od února letošního roku. 

Oproti loňsku byla pouť umístěna do spodní části Jítravy do parku a jeho okolí a podle ohlasů se většina shodla na tom, že letos bylo místo pouti určitě lepší, nežli vloni.

Letos se na pouti představilo celkem 72 stánkařů s rozličným sortimentem.

Přijely i pouťové atrakce se dvěma kolotoči, střelnicí, balónky a nafukovacím hradem pro naše nejmenší.

Předváděla se nám různá řemesla - byl u nás kovář s výhní, přadlena s kolovrátkem, flašinetář s neopakovatelnou muzikou flašinetu, tvořivé dílničky pro děti, bylo tu malování na obličej a mnoho dalšího.

Hrál se u nás francouzský pétanque, měli jsme tu voňavé stánky s levandulí, kořením, cukrovinkami, koláčky, perníčky, tureckým medem, cukrovou vatou...

Občerstvení bylo zajištěno profesionálně, pečená šunka, klobásky, bramboráky, halušky, placky, kukuřice, všechno moc dobré a všeho dostatek, zapíjelo se 4mi druhy piva a 2ma druhy vína, pro děti jsme měli připravené jak limonády, tak 100% ovocné šťávy, prostě každý si určitě našel to svoje. 

Kávička byla excelentní.

No a co zábava na hlavním pódiu ?

Byla rozmanitá, zajímavá, veselá, prostě taková, jaká na pouti má být.

Sobotní večer zakončoval obrovský ohňostroj a efektní ohňová show břišních tanečnic. Všechny kapely jak v sobotu tak v neděli hrály skvěle. 

Takže se nám pouť po všech stránkách povedla.

I když.... počasí se k nám v sobotu malinko obrátilo zády a sobotní odpoledne nám propršelo. Ale nemůžeme si naříkat, počasí neovlivníme a na druhou stranu, kdyby v sobotu bylo tak jako bylo v pátek, kdy propršel intenzivně celý den, tak kdyby takto bylo v sobotu, tak se snad pouť ani nemohla uskutečnit.

Takhle i přes sobotní odpolední vrtoch počasí bylo z pohledu počasí vše dobré.

Za organizační výbor pouti jsem touto cestou chtěl poděkovat všem, kdo pomáhali s organizací pouti, všem stánkařům za jejich účast na pouti, všem kapelám a účinkujícím za úchvatná vystoupení, obsluze kolotočů a pouťových atrakcí za okořenění pouti svojí účastí a v neposlední řadě všem sponzorům za pomoc, bez které by se naše pouť jen těžko mohla uskutečnit.

Všem velký dík a těšme se na pouť zase za rok !

Za organizační výbor pouti

Libor Koucký

www.jitrava.com